Zonnevangers met luchtplantjes

Wat zijn luchtplantjes?

Luchtplantjes zijn plantjes die leven van lucht, water en licht. Ze hebben geen wortels en leven daarom niet in de aarde. Je hoeft dus niet aan de gang met potgrond. De luchtplantjes zijn dan ook super goed te combineren met een zonnevanger. Luchtplantjes, ook wel airplants genoemd, zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Wij verkopen de Tillandsia groen en de Tillandsia rood. Het leuke is dat je zo zelf kan kiezen welke kleur airplant jij het liefste wilt in combinatie met de zonnevanger.

Door een zonnevanger en een luchtplantje te combineren krijg je een uniek stuk raamdecoratie. Dit is een bijzondere toevoeging aan jouw interieur. Luchtplantjes zijn nog niet bij iedereen bekend, wat de combinatie van een zonnevanger en een luchtplant extra bijzonder maakt. Een echte eyecatcher!

Wist je dat luchtplantjes ook baby’s krijgen? Deze zie je aan de onderkant verschijnen. Dit vind ik zelf super leuk! Ik zou adviseren om de baby’s zo lang mogelijk aan de moederplant te laten zitten zodat ze mee kunnen groeien met de voedingsstoffen van de moederplant. Wie weet stek jij straks je eigen airplant!

Zonnevangers met Tillandsia luchtplantjes, ook wel airplants genoemd

Hoe verzorg je airplants?
Airplants leven van frisse lucht, licht en water. Besproei de blaadjes van de airplant 1 à 2 keer in de week met water uit de plantenspuit en jouw airplant blijft in topvorm. Airplants hebben niet veel water nodig. Maar is het een warme zomer of hangt de airplant boven de warme kachel dan kun je de airplant 3 tot 4 keer in de week met water besproeien. Je kunt de airplants het beste regenwater geven omdat er kalk in kraanwater zit. Airplants hebben schubben op hun bladeren waarmee zij vocht opnemen. Door kalk kunnen deze schubben verstopt raken. Geef de airplant ook eens een uurtje een dompelbadje in lauw regenwater. Laat de airplant na het badje ondersteboven drogen zodat het vocht niet tussen de blaadjes blijft zitten.

Bij elke luchtplant bestelling krijgt je de verzorgingstips meegestuurd.

Bekijk de zonnevangers met lunchtplantjes

Vrolijk je ruimte op

De zonnevanger hype is overgewaaid van Amerika naar Nederland. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen van zonnevangers kan genieten. Één zonnestraal op de raamkristallen en er ontstaan honderden regenbogen en lichtreflecties. Jouw ruimte is nooit meer hetzelfde!

De hoogwaardige kristallen van K9 glas staan centraal bij Zonnevangers. Dit glas heeft een hoge helderheid wat zorgt voor heldere regenbogen en lichtweerkaatsingen in huis. Alle zonnevangers zijn handgemaakt om hoge kwaliteit te kunnen waarborgen.

Het is mogelijk om jouw eigen zonnevanger samen te
stellen met edelsteen naar keuze. Neem hiervoor contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Naar de shop